В Європі ціна на газ за місяць впала у 8 разів

Share

Ціна на газ в Європі за останній місяць впала у 8 разів через невеликий попит і теплу осінь

Про це повідомив заступник міністра з питань євроінтеграції Ярослав Демченков, передає УНІАН.

За його словами, європейські газові сховища заповнені майже на 100%, а через теплу осінь попит на газ поки не збільшується.

«Навколо європейських портів вишикувалися LNG танкери, яким немає куди розвантажити газ. В результаті ціна на газ у ЄС за останній місяць впала вже у вісім разів і продовжує знижуватися», – зазначив замміністра.

Демченков вважає, що цей газ обов‘язково знадобиться Європі, але пізніше, коли попит зросте. Ті трейдери, які зможуть закупити газ за сьогоднішніми цінами і знайти, де зберігати його до холодів, ймовірно, зможуть продати його набагато дорожче вже за кілька тижнів.

У свою чергу, міністр енергетики Герман Галущенко запропонував європейським партнерам для зберігання газу використати українські газові сховища.

«Ми маємо систему підземних газосховищ України, яка є найпотужнішою в Європі та третьою у світі – загальним обсягом понад 30 млрд куб. м. Для власних потреб України нині використовується приблизно половина. Таким чином, ми готові запропонувати іноземним замовникам послуг вільні потужності для зберігання газу – до 15 млрд куб. м», – повідомив він.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom