Україна щомісяця може потребувати до $5 млрд, – МВФ

Share

Потреби України у зовнішньому фінансуванні становитимуть близько $3 млрд на місяць протягом 2023 року, однак також можуть зрости до $5 млрд

Про це на Міжнародній конференції експертів з відновлення України сказала директорка-розпорядниця Міжнародного валютного фонду Крісталіна Георгієва, передає «Укрінформ».

«Найкращий сценарій на наступний рік буде таким, що $3 млрд щомісячно, але коли йдеться про те, що і надалі треба імпортувати газ і треба відновити інфраструктуру, то тоді ця потреба може підвищитися і до $4 млрд. А якщо руйнування будуть ще сильнішими, то може доходити і до $5 млрд на місяць», – сказала Георгієва.

Вона також висловила захоплення щодо того, як українська влада стабільно виконує державні функції.

«Ми маємо бути міцними в підтримці України. І я у захваті від вашої мужності в боротьбі за Україну. Ви також змогли відповідально поставитися до економіки своєї країни. Ви платите пенсії. Навіть під обстрілами проводиться ремонт інфраструктури», – підкреслила вона.

Георгієва також зазначила, що міжнародне співтовариство також відповідально себе повело, і за потреби України в $5 млрд на місяць у 2022 році вони заявили про виділення $35 млрд, із яких більшість уже надані.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom