Україна просить про постачання енергетичного обладнання після атак РФ, – МЗС

Share

Україна веде роботу з міжнародними партнерами задля постачання енергетичного обладнання, яке допоможе подолати наслідки ударів РФ по системах життєзабезпечення

Про це повідомила прес-служба Міністерства закордонних справ із посиланням на очільника відомства Дмитра Кулебу.

За його даними, Україна надіслала запити на відповідну допомогу через систему кризового реагування НАТО (EADRCC) та механізм цивільного захисту ЄС (EARCC).

Українські дипломати також звернулися до кількох десятків міжнародних та неурядових організацій і приватних компаній із запитом на постачання генераторів, їхніх комплектуючих та запчастин, а також обладнання для ГТС.

«Ми вже отримали перші позитивні відповіді про готовність надати необхідне обладнання у найкоротші терміни», – зазначив Кулеба.

Зокрема, вже вдалося домовитися про перші поставки з Італії, Франції, Литви, Фінляндії, Німеччини та Польщі. Перші з близько 600 одиниць обладнання надійдуть в Україну наступного тижня.

Україна надіслала офіційні звернення на поставки енергетичного обладнання до таких міжнародних організацій та компаній як ENEDIS, EDF, SER, Electriciens Sans Frontiers, Total Energies, Energy Electrabel, SPUE S.A., CIDCA, RARS, MSB, AIDA, USAID, UKAID, CIDA, ISRAID.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom