Комітет ВР схвалив проєкт держбюджету на 2023 рік

Share

Комітет Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики рекомендував схвалити законопроєкт «Про державний бюджет на 2023 рік» у першому читанні

Про це повідомив народний депутат, перший заступник керівника Комітету Ярослав Железняк, передає «Бізнес.Цензор».

«Це текст з пропозиціями народних депутатів. Із 1270 правок прийняли тільки 4 «балансових» (ті, що прямо прописані у висновку комітету)», – зазначив нардеп.

Він уточнив, що враховані поправки передбачають виділення 2 млрд грн на державний фонд регіонального розвитку, 1,3 млрд грн – на заходи у сфері захисту інформаційного простору, 446 млн грн – на соцзахист дітей та сім’ї, а також 100 млн грн – на виробництво телепрограм.

«Всі інші правки йдуть с формулюванням «доручити уряду розглянути можливість», – додав Железняк, уточнивши, що розгляд законопроєкту у залі парламенту очікується найближчими днями.

21 вересня міністр фінансів Сергій Марченко сьогодні представив у Верховній Раді проєкт державного бюджету України на 2023 рік.

Проєкт бюджету передбачає видатки на нацбезпеку та оборону на 1,14 трлн грн, або 17,8% ВВП та дефіциту розмірі 20% ВВП, який передбачається профінансувати за рахунок допомоги зовнішніх партнерів на загальну суму $38 млрд.

Загалом доходи загального фонду держбюджету в проекті визначені в сумі 1,15 трлн грн, що на 138 млрд грн більше очікуваних надходжень цього року, тоді як витрати – 2,27 трлн грн, що менше очікуваної потреби в цьому році на 272,7 млрд грн.

Верховна Рада планує ухвалити закон до 20 жовтня.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom