Ferrexpo скоротила виробництво окатків на 68% у 3 кварталі

Share

За підсумками 3 кварталу 2022 року загальне виробництво залізорудних окатків на потужностях Ferrexpo склало 0,8 млн тонн, що відображає скорочення на 68% порівняно з аналогічним періодом минулого року. Такі дані компанія наводить у квартальному звіті.

Основною причиною зниження виробництва стало вторгнення Росії в Україну на початку 2022 року та пов’язані з цим логістичні обмеження, пояснили у Ferrexpo. Наразі у виробничому процесі задіяна лише одна з чотирьох наявних ліній огрудкування, що обслуговує замовлення для доступних ринків.

Виробництво у 3 кварталі преміальних окатків за технологією прямого відновлення зросло на 35% рік до року і склало до 263 тис тонн. За підсумками кварталу DR-окатки склали 31% від загального виробництва (за весь 2021 рік – 4%). Такий результат пояснюється надлишковими потужностями Групи зі збагачення на поточний момент і ринковими факторами, що стимулюють виробництво цього типу котунів.

Виробництво товарного концентрату зросло на 45% порівняно з аналогічним періодом минулого року до 65 тис тонн у 3 кварталі 2022 року, що відображає зусилля Групи щодо задоволення потреб клієнтів на доступних ринках.

Продажі протягом 3 кварталу-2022 склали 1,0 млн тонн, що відображає зменшення на 65% в річному обчисленні. Зниження обсягів продажів відбулося головним чином через логістичні обмеження. В той же час обсяги відвантажень перевищують виробництво, оскільки компанія опирається на існуючі запаси готової продукції на складах.