Пентагон озвучив деталі нового пакета допомоги Україні на $625 млн

Share

Міністерство оборони США уточнило, що саме входить до пакета військової допомоги Україні розміром $625 млн, про виділення якого оголосили 4 жовтня

Окрім чотирьох високомобільних артилерійських ракетних систем (HIMARS) та боєприпасів до них, у пакеті містяться 16 гаубиць калібру 155 мм і 75 тисяч артилерійських снарядів до них, 500 високоточних 155-мм снарядів і 1000 боєприпасів цього ж калібру для дистанційних протитанкових мінних систем, пише «Європейська правда».

Також у пакеті військової допомоги США – 16 гаубиць калібру 105 мм, 30 тисяч мінометних мін калібру 120 мм, 200 панцирних транспортних засобів MaxxPro, 200 тисяч патронів для стрілецької зброї, обладнання для встановлення загороджень, протипіхотні боєприпаси «Клеймор» і польове обладнання.

Президент США Джо Байден у телефонній розмові з українським колегою Володимиром Зеленським 4 жовтня оголосив про виділення Україні військової допомоги в розмірі $625 млн. Це перша військова допомога Вашингтона після оголошеної Росією анексії території чотирьох областей. Загалом США надали понад $16,8 млрд військової допомоги Україні.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom