Найбільша лізингова компанія світу позивається через вкрадені РФ літаки

Share

Найбільший лізингодавець на глобальному авіаційному ринку компанія AerCap Holdings подала позов до страховиків у зв'язку з вкраденими Росією літаками

Компанія AerCap подала позов до Високого суду Лондона до групи страховиків з США на чолі з AIG і європейським компаніям на чолі з Lloyd's. AerCap Holdings вимагає від страховиків виплатити $3,5 млрд за літаки, що залишилися у РФ, передає «УНІАН» із посиланням на Financial Times.

Загальна сума покриття становить $3,48 млрд, на військові ризики припадає $1,22 млрд.

У позові наголошується, що після того, як ЄС ввів санкції проти РФ, лізингова компанія заявила про припинення оренди та попросила російські авіакомпанії повернути літаки.

Замість цього оператори перереєстрували літаки у РФ і продовжили їх використовувати. Загалом російські оператори не віддали AerCap 116 літаків і 23 запасних авіадвигуни.

Компанія AerCap подала позов до Високого суду Лондона до групи страховиків з США на чолі з AIG і європейським компаніям на чолі з Lloyd's.

AIG страхувала літаки лізингодавця від усіх ризиків, крім військових. Другий же страховик займається ризиками, пов'язаними з війною.

Водночас страховики на чолі з AIG наполягають, що дії російських авіакомпаній «були здійснені з політичними цілями». Це виводить літаки з-під страхового покриття.

У Lloyd's наполягають, що, навіть якщо суд вирішить, що конфіскація була частиною події, що охоплюється їх полісами, вони будуть нести відповідальність тільки в разі знищення літаків.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom