УЗ у вересні збільшила вантажні перевезення на 8,4%

Share

«Укрзалізниця» у вересні, за оперативними даними, перевезла майже 11,7 млн тонн вантажів, що на 8,4% більше за результат серпня

Про це повідомляє прес-служба залізничної компанії.

«З квітня ми невпинно нарощуємо обсяги вантажних перевезень. Так, у вересні обсяги вантажоперевезень виросли на 8% до серпня та на 41% до березня. Завдяки розблокуванню портів і збільшенню пропускної спроможності та ефективності роботи західних переходів з кранами Європи швидко зростає експорт», — зазначив голова правління «Укрзалізниці» Олександр Камишін. 

У вересні у внутрішньому сполученні перевезено 5,8 млн тонн вантажів (-5,7%), експорт — 5,2 млн тонн (+29,8%), імпорт — 632 тис. тонн (+7,6%), транзит майже відсутній.

Як і в попередньому місяці, завдяки розблокуванню морських портів спостерігається ріст стратегічного вантажу — зерна (+63,2%) та інших груп вантажів: нафти і нафтопродуктів (+7,3%), чорних металів (+13,8%), солі (+43,2%), коксу (+12,6%), кам’яного вугілля (+1,6%). Спостерігається падіння обсягів перевезень мінбудматеріалів (-9,3%), залізної і марганцевої руди (-21,2%), що пов’язане з ринковою кон’юнктурою.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom