«Нафтогаз» нарощує видобуток в західних регіонах України

Share

«Нафтогаз» збільшує видобуток газу в західних регіонах України, використовуючи нові технології і обладнання

Зокрема, ГПУ «Львівгазвидобування» (одне з трьох управлінь АТ «Укргазвидобування»), яке оперує родовищами у п’яти західних областях, з початку року передало в газотранспортну систему на 2% більше «блакитного палива» порівняно з 2021 роком, повідомляє прес-служба компанії.

За словами очільника «Нафтогазу» Юрія Вітренка, компанія використовує всі доступні можливості для впровадження нових проектів з нарощування видобутку газу.

«Через військові дії наша компанія втратила частину свердловин, але завдяки праці газовиків зниження видобутку мінімальне – лише 2% від початку року. Для порівняння: у приватних компаній падіння становить понад 11%. З урахуванням ситуації в країні, ми плануємо інтенсивно розкривати потенціал родовищ на заході України, який є досить великим. Буріння похилоскерованої свердловини, яку ми побачили, – один із проектів в межах цієї роботи. Одночасно наша компанія уже відновлює діяльність зупинених або зруйнованих через війну об’єктів на сході. З успіхами військових, уже наступного року ми плануємо збільшувати видобуток», – повідомив Вітренко.

Щоб досягти поставлених цілей, за його словами, «Нафтогаз» збільшує капітальні вкладення у розвідку і видобування. Зокрема, у наступному році інвестиції зростуть на 15% після затвердження фінансового плану компанії.

Кажучи про підготовку до опалювального сезону, Вітренко підкреслив, що нині інфраструктурна готовність підземних газових сховищ України до роботи в осінньо-зимовий період складає 100%, в сховища закачано 13,9 млрд куб м і закачування активно продовжується. Також «Нафтогаз» розпочав закупівлю газу у приватних видобувників – вже купили понад 200 млн куб м.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom