Каметсталь проводить капремонт первинного газового холодильника №5

Share

У цеху уловлювання хімічних продуктів коксування комбінату «Каметсталь» триває капітальний ремонт первинного газового холодильника № 5, повідомила прес-служба підприємства.

Коксовий газ після виходу з печей підлягає очищенню, а вже потім може використовуватися для технологічних потреб підприємства. Однак спочатку його охолоджують у трубчастих газових холодильниках за допомогою оборотної технічної води.

Устаткування первинного газового холодильника № 5 коксохіміки відновлювали у два етапи. На початку року виконали очищення трубчатки теплообмінного агрегату. Це слід було зробити, тому що при охолодженні гарячого газу в трубчатці утворюються карбонатні відкладення, які порушують нормальний режим роботи і, відповідно, знижують ефективність холодильника.

Наразі виконується заміна водяних колекторів та кришок холодильника, що вже мали наскрізну корозію, тріщини, через які відбувався витік води. Кожна кришка – металева конструкція вагою 200 кг, усього їх буде замінено 47. До виконання ремонтних робіт залучена підрядна організація Метінвест-Промсервіс.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom