АМКР не бачить ризиків через нестачу газу чи перебої з постачанням електроенергії – гендиректор

Share

На гірничо-металургійному підприємстві «АрселорМіттал Кривий Ріг» не вбачають значних ризиків через можливі перебої з постачанням електроенергії чи нестачу газу, зазначив генеральний директор АМКР Мауро Лонгобардо.  

Споживання енергії в Україні скоротилося з 24 ГВт/рік за нормальних умов до 10-12 ГВт через військові дії, окупацію частини територій та розташованих там об’єктів генерації, навів дані Лонгобардо.

Незважаючи на це, ситуація в Україні виглядає «непоганою», вважає топ-менеджер. Зокрема, влітку в країні був профіцит електроенергії, і держава продавала її надлишки в ЄС.

«Тому взимку, якщо Запорізька електростанція (ЗАЕС – ред.) не буде працювати, я думаю, буде нульовий баланс. Ми не бачимо великого ризику через перебої з постачанням електроенергії. Енергоносіїв вистачить як для приватного сектору, так і для промисловості в Україні», – цитує Лонгобардо прес-служба АМКР.

Він також зауважив, що в Україні є добре заповнене підземне сховище газу, тож на підприємстві не вбачають ризиків нестачі палива. «Зараз ми укладаємо контракти, щоб забезпечити постачання газу на наступні 6 місяців», – додав він.

Завдяки наявності атомної енергетики в Україні цієї зими АМКР матиме певну перевагу порівняно з ціною е/е в Європі. Тож підприємство планує скористатися цією ситуацією і збільшити постачання металопродукції до країн ЄС у 4 кварталі цього року, зазначив Лонгобардо.  

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom