ОГТСУ в повному обсязі виконує зобов’язання перед споживачами, – заява

Share

На 28 вересня Оператор ГТС України продовжує виконувати зобов'язання перед українськими та європейськими споживачами газу у повному обсязі

Про це сказано в заяві компанії.

«Підтверджена номінація на транзит природного газу до країн Європи на 28 вересня складає 42,4 млн кубометрів природного газу. Транзит російського газу відбувається через точку входу «Суджа» на північному кордоні України, технічна потужність якої складає 244 млн кубометрів на добу», – сказано в повідомленні.

Оператор ГТС України зазначив, що діє в рамках чинних угод, які регулюються українським та міжнародним законодавством.

«Ми працюємо в правовому полі та ніколи не використовуємо транзитний статус для політичного тиску на країни Європи, шантажу або отримання переваг. Попри війну компанія й надалі має намір відповідально та надійно виконувати свої обов'язки транзитного партнера ЄС, як і десятки років поспіль», – сказано в повідомленні.

На початку вересня «Нафтогаз України» подав прохання про арбітраж до Міжнародного арбітражного суду при Міжнародній торгово-промисловій палаті в Парижі (Франція) щодо дій ПАТ «Газпром». Місцем проведення арбітражу стане Цюрих (Швейцарія). «Газпром» своєю чергою погрожує «Нафтогазу» санкціями – наслідком може стати припинення сплати за транзит газу через Україну.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom