Голова МВФ обговорила з лідерами ЄС збільшення допомоги Україні, – ЗМІ

Share

Міжнародний валютний фонд працює над новою допомогою для України, директор-розпорядник МВФ Крісталіна Георгієва зустрілася з лідерами ЄС для обговорення збільшення бюджетної підтримки України.

Про це з посиланням на джерело інформує Financial Times, пише УНН.

Як повідомляється, «МВФ вивчає способи збільшення своєї безпосередньої допомоги Києву, водночас просуваючись до повноцінної програми кредитування, поставивши країні певні економічні та фінансові умови».

Директор-розпорядник МВФ Крісталіна Георгієва зустрілася з лідерами ЄС у Нью-Йорку, повідомило джерело, поінформоване про зустрічі, додавши, що обговорювався пакет із надання «бюджетної підтримки» Києву.

МВФ також розглядає можливість розширення екстреної допомоги через так зване «вікно продовольчого шоку». Механізм, який призначений для країн, що борються зі зростаючими цінами на продукти харчування, має становити близько $1,3 млрд додаткового фінансування, і «є надія, що рада директорів затвердить його до початку щорічних зборів у середині жовтня».

Фонд також працював над «інструментом моніторингу, щоб забезпечити основу для політичних рекомендацій та координації, яка може бути використана для повноцінної програми, коли дозволять обставини», сказала оглядач МВФ по Україні Джулі Козак.

Ці інструменти розширюють попередню допомогу МВФ, включаючи екстрений кредит обсягом $1,4 млрд та відкритий у квітні рахунок для спрямування грантів та позик від донорів. Через нього Канадою та Німеччиною було переведено лише $2,19 млрд.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom