США готові кредитувати український бізнес: умови

Share

Фінансова корпорація розвитку США Development Finance Corporation, що є агентством федерального уряду США, готовва кредитувати український бізнес в рамках окремих проектів на суми від $1 млн до $1 млрд на кожен з них

Про це повідомив заступник міністра економіки Олександр Грибан, передає «УНІАН».

Зазвичай агентство підтримує лише американських інвесторів, які здійснюють інвестиції в різні країни світу, однак для України було зроблений виняток. США готові видавати кредити, навіть якщо в українському бізнесі не буде представлений американський інвестор.

Грибан також зазначив, що крім прямого кредитування DFC готова надавати покриття кредитних ризиків. При такому сценарії кредитором для українського позичальника виступає приватний банк, але позичальник купує страховку кредитного ризику у DFC. Таким чином, умови по кредиту стають більш вигідними — позичальник отримає нижчу ставку і більш тривалий термін залучення грошей.

Крім того, DFC готові страхувати політичні ризики, в рамках яких у них є інструмент покриття військових ризиків. Цей інструмент дуже схожий на страховку інвестицій, яка вже узгоджена з MIGA, але ціна буде залежати від конкретних умов того чи іншого бізнес-проекту.

Всі ці інструменти доступні лише компаніям, які пройшли фінансовий аудит і мають бізнес-план, що відповідає умовам міжнародного фінансового аналізу.

Однак DFC готова видавати безкоштовні фінансові гранти тим компаніям, які пройшли аудит, якщо визнають їх перспективними. Тобто, українській компанії можна взяти цільовий грант на підготовку для проходження міжнародного фінансового аудиту та приведення корпоративної та операційної структури у відповідність до міжнародних вимог. Після його проходження такий позичальник зможе користуватися всіма перерахованими вище фінансовими інструментами.

За словами Грибана, будь-яких обмежень на кількість кредитів для українського бізнесу поки не встановлено.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom