Данія підвищить рівень готовності через витоки на «Північних потоках»

Share

Данське енергетичне агентство звернулося до компанії Energinet, яка відповідає за загальну роботу данської електроенергетичної та газової системи, з проханням підвищити рівень готовності електроенергетичного та газового сектору Данії після витоків газу на газопроводах «Північний потік-1» та «Північному потоці-2»

Про це повідомляє телеканал TV2, передає Європейська правда.

«Пориви газопроводів трапляються вкрай рідко, і тому ми бачимо підстави для підвищення рівня готовності в результаті інцидентів, які ми спостерігали за останні 24 години», – заявив директор Данського енергетичного агентства Крістоффер Беттцаув.

Агентство вирішило, що електроенергетичний та газовий сектори мають перейти на рівень надзвичайної ситуації. Це другий найвищий рівень з п'яти можливих, і це означає, що компанії сектору повинні звернути увагу на безпеку навколо своїх об'єктів.

Міністерство клімату, енергетики та постачання підтвердило, що загалом на газопроводах «Північний потік-1» та «Північний потік-2» виявили три витоки. Йдеться про два витоки на «Північному потоці-1» та один витік на «Північному потоці-2». Витоки сталися на північний схід і південний схід від Борнхольма відповідно. «Північний потік-2» не експлуатується, але містить природний газ, який зараз витікає біля Борнхольма. «Північний потік-1» також не експлуатується, але містить газ.

Оскільки жоден з трубопроводів не був в експлуатації, жоден з інцидентів нині не має значення для постачання газу до Європи та Данії, повідомляє Данське енергетичне агентство.

Судноплавство та авіація в районі, де сталися витоки, безпечні, а екологічні наслідки обмежені. Водночас данська влада рекомендувала кораблям уникати зони витоку.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom