НБУ передав банкам ще $100 млн та 20 млн євро готівкою

Share

Національний банк України 26 вересня вчергове провів операції з системно важливими банками з обміну готівкової валюти на безготівкову для підкріплення кас банків. До обміну НБУ запропонував $100 млн та 100 млн євро

Про це повідомила прес-служба регулятора.

У операціях з обміну доларів участь взяв один із 14 системно важливих банків, була затребувана вся сума; з обміну євро – участь взяв також один із 14 системно важливих, який обміняв 20 млн євро.

«Такі операції проводяться для розв’язання проблеми з тимчасовою нестачею готівкової іноземної валюти в касах окремих банків, яка виникла через ситуативні логістичні труднощі з доставкою валюти з-за кордону», – пояснили в НБУ.

Загалом порівняно з початком вересня залишки готівки в касах банків істотно збільшилися й банки починають активніше задовольняти попит громадян у готівковій валюті, зазначив Національний банк.

«Національний банк стежить за ситуацією та має достатньо валюти, щоб підтримувати готівкову валютну ліквідність банківської системи на належному рівні для задоволення потреб українців. Крім того, банкам надані рекомендації збільшити обсяги завезення готівкової валюти», – сказано в повідомленні.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom