На ПівнГЗК розпочався другий етап ремонту випалювальної машини

Share

В цеху виробництва обкотишів №2 Північного гірничо-збагачувального комбінату Групи Метінвест розпочався другий етап ремонту випалювальної машини ЛУРГІ 552 А, який передбачає виконання  футерувальних робіт. Раніше ремонтники вже завершили роботи з відновлення механічного обладнання. Загалом на модернізацію обладнання Метінвест спрямував близько 6 млн гривень, повідомила прес-служба компанії.

Ремонтні роботи в цеху виконують разом зі спеціалістами підприємства «Запоріжвогнетрив». В планах – виконати локальний ремонт вогнетривкої кладки горна в зонах випалу та охолодження.

За словами головного спеціаліста з вогнетривких робіт Північного ГЗК Олександра Черкаського, для ремонту горна обрали власні та європейські матеріали високої якості, які витримують температуру до 1300°C. Для кладки застосували спеціальну суміш на основі глинозему андалузиту. Така суміш не застигає одразу, вогнетривка цегла буде скріплюватись вже безпосередньо під час просушування горна випалювальної машини.

В ході ремонту спеціалісти проведуть експеримент із застосуванням цегли з того ж мінералу – андалузиту. За розрахунками спеціалістів новий матеріал міцніший та надійніше захищатиме металоконструкції від високих температур згоряння біопалива.

Загалом, для ремонту горна випалювальної машини буде витрачено близько 80 тонн цегли та 30 тонн вогнетривкої суміші. Після відновлення виробництва випалювальна машина ЛУРГІ 552 А зможе без зайвих енерговитрат виробляти 500 тонн високоякісних обкотишів на годину.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom