Deutsche Bahn допоможе у відбудові «Укрзалізниці»

Share

Deutsche Bahn та «Укрзалізниця» підписали меморандум про взаєморозуміння, який передбачає підтримку та співпрацю в галузі міжнародних вантажних перевезень

Про це повідомляє прес-служба української залізничної компанії.

Deutsche Bahn пообіцяв довгострокову допомогу та підтримку «Укрзалізниці». Домовленість забезпечить отримання допомоги у відбудові залізничної інфраструктури. Вона також охоплює співпрацю для розширення коридорів залізничних вантажних перевезень, пропускної спроможності терміналів та консультаційні послуги для запровадження європейських стандартів в управлінні залізницею.

Нове партнерство має на меті загалом покращити залізничні вантажні перевезення та зокрема сільськогосподарські. Фахівці DB Cargo допоможуть розробити та модернізувати вантажні коридори для перевалки між широкою та європейською коліями.

Так, вже зараз є можливість отримати доступ до деяких великих вантажних вузлів західної залізничної мережі України за допомогою вантажних вагонів європейської колії, і це значно скорочує час транспортування вантажів. Варіант використання українських вагонів-хоперів розглядається як спосіб збільшення експорту зерна до Європейського Союзу, оскільки ці вагони вміщують набагато більші обсяги зерна, ніж контейнери. Зокрема, польські та румунські дочірні компанії DB Cargo вже використовують залізничні мережі поблизу кордону для транспортування великої кількості зерна. Це залізничне сполучення є корисною альтернативою морському шляху з України, оскільки цим маршрутом все ще важко скористатися.

DB продовжить допомагати УЗ у розвитку структур корпоративного управління, які, серед іншого, є обов’язковими для отримання Україною фінансової допомоги на відновлення. DB також планує забезпечити УЗ запчастинами й розглядає можливість надання вантажних вагонів, хоча їх потрібно буде переобладнати для широкої колії, що потребуватиме додаткових зусиль.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom