«Укренерго» ініціює збільшення експорту е/е до Європи

Share

НЕК «Укренерго» наступного тижня ставитиме перед ENTSO-E питання про збільшення лімітів експорту української електроенергії до Європи

Про це заявив голова правління компанії Володимир Кудрицький, повідомляє «Укрінформ».

«Наступного тижня буде чергове засідання регіональної групи «Континентальна Європа» в ENTSO-E. Наразі в Румунію, Словаччину (експорт – Ред.) складає 250 МВт, і ми ставитимемо питання не про зменшення, а про збільшення цього ліміту на наступному тижні», – сказав Кудрицький.

Він запевнив, що українські споживачі завжди будуть пріоритетом для «Укренерго», однак зараз причин говорити про зменшення експорту електроенергії немає.

Очільник «Укренерго» додав, що Україна планує збільшити експорт електроенергії до Польщі в рамках надання допомоги цій країні з 1 жовтня.

Кудрицький також прокоментував можливість обмеження електропостачання промислових споживачів за несприятливих сценаріїв проходження опалювального сезону.

«В якійсь критичній ситуації таке обмеження могло б бути можливим тільки після того, як припиниться експорт. Якщо ми й експорт не збираємося припиняти, то й українські виробники не залишаться без електроенергії», – сказав голова «Укренерго».

Він зазначив, що компанія не планує ніяких обмежень споживачів.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom