Україна підписала угоду з G7 про призупинення виплат за офіційним боргом

Share

Міністр фінансів Сергій Марченко 14 вересня підписав Меморандум про взаєморозуміння щодо призупинення виплат за державним та гарантованим державою боргом з групою офіційних кредиторів України з країн G7 та Паризького клубу

Угода укладена як продовження наміру призупинити виплати основної суми та відсотків за двосторонніми боргами з 1 серпня 2022 року до кінця 2023 року з можливістю продовження призупинення на додатковий рік, передає пресслужба Міністерства фінансів України.

Країни-кредитори підтримали призупинення виплат за боргом Україною, щоб дозволити уряду України збільшити соціальні видатки, витрати на охорону здоров’я чи підтримку економіки, яка постраждала від повномасштабної війни.

Меморандум підписали представники урядів Канади, Франції, Німеччини, Японії, Великої Британії та Сполучених Штатів Америки. Призупинення виплат за боргом дозволить українському уряду заощадити валютну ліквідність і таким чином забезпечити соціальні видатки, витрати на охорону здоров’я чи підтримку економіки. Загальна сума боргу, що покривається меморандумом становить приблизно $3,1 млрд.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom