Кабмін затвердив порядок звільнення резидентів індустріальних парків від мита та ПДВ на обладнання

Share

Кабінет Міністрів України затвердив порядок звільнення промислового обладнання від оподаткування ввізним митом та імпортним ПДВ для резидентів індустріальних парків (ІП), повідомив заступник керівника Комітету ВР з питань економічного розвитку Дмитро Кисилевський.

Відповідна постанова є одним із підзаконних актів, необхідних для виконання нещодавно ухвалених законів про стимули для ІП, зазначив нардеп, яких є ініціатором цих законодавчих змін.  

Прийнятий Кабміном порядок встановлює алгоритм дій для учасника ІП та органів державної влади по ввезенню та цільовому використанню обладнання, перелік якого міститься в законі. «Фактично з сьогоднішнього дня учасники індустріальних парків можуть ввозити таке обладнання по новій процедурі – без імпортного ПДВ і мита», – зазначив депутат.

Скористатись відповідними пільгами можуть резиденти індустріальних парків, внесених до реєстру, а ввезене обладнання має використовуватись виключно в межах індустріального парку без права надання в оренду, лізинг чи передачу в користування на будь-яких інших умовах терміном 5 років.

Нагадаємо, 21 червня Верховна Рада затвердила закони №5688 та №5689, які передбачають податкові та митні стимули для індустріальних парків. 18 липня їх підписав президент України Володимир Зеленський. Окрім зазначених пільг для імпортного обладнання вони також передбачають звільнення підприємств в межах ІП від податку на прибуток протягом 10 років та надання права органам місцевого самоврядування встановлювати пільгові ставки податку на нерухомість і плати за землю.