У ЄК кажуть, що шукають рішення для надання Україні 8 млрд євро

Share

ЄС виділив 1 млрд євро із обіцяних у травні 2022 року 9 млрд макроекономічної допомоги Україні, і Єврокомісія займається вирішенням питання про виплату решти

Про це повідомила офіційний представник ЄК Верле Нейтс, передає «Інтерфакс-Україна».

«Що стосується решти, відповідно до мандата Європейської ради тривають технічні дискусії з державами-членами. Є спільне відчуття термінової необхідності знайти хорошу концепцію для решти суми цієї допомог», – сказала вона.

«Коли комісія схвалить відповідні пропозиції, їх мають розглянути та затвердити Європейський парламент та Рада ЄС», – пояснила представник ЄК.

Їй було поставлено питання, чи не тому Єврокомісія не дає більше подробиць про цю допомогу, що від держав-членів, як і раніше, очікують додаткових гарантій на виділені кредити. Вона відмовилася відповідати, повторивши: «Тривають технічні дискусії, і ми напружено працюємо для пошуку рішення».

У повідомленні ЄК від 18 травня 2022 року було оголошено про винятковий пакет макрофінансової допомоги Україні 9 млрд євро. Ця пропозиція була схвалена Європейською радою 23-24 червня 2022 року. На початку серпня Європейська комісія двома траншами по 500 млн євро виплатила Києву перший мільярд.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom