Боррель закликав ЄС бути готовим до економічних проблем через санкції проти РФ

Share

На тлі запроваджених санкцій проти Росії Євросоюз у короткостроковій перспективі зіткнеться з економічними проблемами, але це та ціна, яку Європа має заплатити за свободу

Про це заявив голова європейської дипломатії Жозеп Боррель в інтерв'ю австрійському виданню Krone, передає УНІАН.

Він зазначив, що запровадивши санкції проти РФ, Європа обмежує економічні можливості Москви, які залежать від продажу нафти й газу, а також потребують західних технологій.

«Звісно, ми зіткнемося з серйозними проблемами в короткостроковій перспективі. Не можна заперечувати, що ціни на газ зростають. Але ми маємо бути готовими заплатити ціну за свободу. Бо війна в Україні – це не лише війна українців, це війна за нашу свободу», – сказав Боррель.

Він додав, що енергетична криза буде найбільшим викликом для ЄС після боргової кризи й пандемії коронавірусу, але подолати її допоможе єдність країн-членів блоку.

Також Боррель відзначив наявність у світі глобальної кризи демократії.

«Авторитарні режими на підйомі. Старі імперії повертаються. Росія хоче повернення царизму, Китай і Туреччина мають імперські настрої. Тут також вирішення може бути досягнуто лише через єдність. Кожен сам по собі не виживає», – сказав європейський дипломат.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom