Майже 900 українців отримають гранти на бізнес, – Мінекономіки

Share

За підсумками трьох хвиль подачі заявок за програмою мікрогрантів визначено 884 переможці, які отримають від держави кошти на створення або розвиток власної справи

Про це повідомила заступниця міністра економіки України Тетяна Бережна під час форуму «Місцевий економічний розвиток як основа продовольчої безпеки громад», передає пресслужба відомства.

«Вже завершені три хвилі програми мікрогрантів «Своя справа». За їх підсумками ухвалено 884 позитивні рішення. Підприємці або ті українці, що вирішили ними стати, отримають від держави безповоротну допомогу від 50 до 250 тис. грн на реалізацію своїх бізнес-планів. І створять майже 2500 робочих місць», – розповіла Бережна.

Перші 227 переможців програми мікрогрантів вже отримали гроші на свої рахунки. Загальна сума перерахованих їм коштів склала 52,7 млн грн.

За словами заступниці міністра економіки, найбільш активними та результативними учасниками програми мікрогрантів є мешканці Києва (148 переможців), Київської (100 переможців), Дніпропетровської (80 переможців), Полтавської (68 переможців), Львівської та Рівненської (по 59 переможців) областей.

Серед найпопулярніших видів діяльності: оптова і роздрібна торгівля (27% серед переможців), переробна промисловість (23%), розміщення й організація харчування (12%).

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom