Великобританія допоможе Україні у відновленні пошкодженої війною інфраструктури

Share

Велика Британія зобов’язалася ділитися інженерним досвідом і надати новий пакет підтримки для відновлення пошкодженої війною інфраструктури в Україні

Спільний план дій для допомоги у відновленні транспортної інфраструктури підписали міністр інфраструктури України Олександр Кубраков та міністр транспорту Великої Британії Ґрант Шеппс.

Згідно з планом, Великобританія погоджується надавати експертизу від престижних британських приватних організацій. Вона також передасть 5 автобусів від Go Ahead Group для покращення мобільності українського населення та придбає обладнання для відновлення критично важливих маршрутів експорту зерна.

Крім цього, британські партнери запропонують план з реконструкції аеропортної, злітно-посадкової та портової інфраструктури, а також працюватимуть з Міністерством інфраструктури над можливістю навчання персоналу аеропортів, диспетчерів повітряного руху та авіаційної безпеки.

Міністр транспорту Великої Британії також детальніше розповів про пакет підтримки «Укрзалізниці» обсягом 10 млн фунтів стерлінгів. В рамках пакета придбають обладнання для ремонту мостів і облаштування тунелів, понад 120 контейнерів для транспортування зерна.

«Своєю чергою це підтримає Чорноморську зернову ініціативу, що дозволяє безпечно експортувати зерно, продукти харчування та добрива з України захищеними транспортними коридорами. Наразі завдяки цій ініціативі з трьох українських портів було експортовано 721 449 тонн вантажів», – сказано в повідомленні.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom