В уряді розповіли, як повертатимуть податки на пальне

Share

Україна поступово повертатиме податки на пальне, які були знижені чи скасовані навесні цього року, повідомив перший заступник міністра економіки України Денис Кудін

«Україна повертає податки. Таким чином, щоб споживач не відчув цього навантаження. Сьогодні уряд побачив доцільність повернення саме акцизу. Питання повернення ставки ПДВ на світлі нафтопродукти сьогодні на порядку денному не стоїть», – цитує його «УНІАН».

За його словами, далі уряд буде дивитись на ситуацію на світових ринках енергоресурсів, на ситуацію в середині країни, і вже потім висувати пропозиції.

У березні парламент скасував податковий акциз на пальне і знизив зобов'язання по ПДВ до 7 відсотків з 20-ти. Це допомогло споживачам і бізнесу у самі скрутні шокові часи мати пальне за прийнятною ціною.

14 серпня Кабінет міністрів вніс у Верховну Раду законопроект, яким пропонується скасувати на пальне пільгове оподаткування, запроваджене з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Урядовим законопроектом замість «нульової» ставки акцизу встановлюється акциз «100 євро за 1000 літрів» для всіх видів пального.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom