ФАО допоможе у зберіганні необхідного українцям зерна

Share

Сільськогосподарська та продовольча організація ООН планує забезпечити зберігання понад 4 млн тонн зерна, що становить 25% від загальнонаціональної потреби, повідомляє Міністерство аграрної політики

ФАО співпрацює з Мінагрополітики над реалізацією Стратегії щодо підтримки зберігання зерна для вирішення поточного дефіциту зерносховищ в Україні. Мета стратегії полягає в наданні аграріям необхідного обладнання для зберігання зерна протягом 2022-2023 років.

«Спільно з Міністерством агрополітики ФАО впроваджує Стратегію щодо зберігання зернових, відповідно до якої ФАО планує забезпечити зберігання 4.07 млн тонн зерна, що становить 25% від загальнонаціональної потреби. Ми вже завершили тендер і визначаємо потенційних постачальників для закупівлі рукавів для зберігання зернових із допоміжним обладнанням, а також модульних зерносховищ», – розповів голова офісу ФАО в Україні П?єр Вотьє.

Він додав, що однією з важливих вимог для отримання обладнання для тимчасового зберігання буде реєстрація в Державному аграрному реєстрі.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom