Угорщина збільшить постачання російського газу

Share

Угорщина збільшить імпорт газу з РФ по трубопроводу Turkstream, який транспортує блакитне паливо до Угорщини через Болгарію та Сербію

Російський енергетичний гігант «Газпром» додасть 2,6 мільйона кубометрів газу на добу до попередньо узгоджених поставок, заявив державний секретар МЗС країни Тамаш Менцер, пише УНН з посиланням на «Голос Америки».

«Через війну, що йде по сусідству, і відповідь на неї санкціями, Європа зіткнулася з серйозною енергетичною кризою. Попри стрімке подорожчання природного газу, питання сьогодні полягає не в ціні на газ, а в тому, чи вистачить його на зимовий сезон. Обов'язок уряду Угорщини – забезпечити безпечне постачання газу для країни, і ми це виконуємо», – заявив Менцер.

Угорщина приблизно на 85% залежить від російського газу і рішуче виступає проти ідеї будь-яких санкцій ЄС щодо імпорту блакитного палива з РФ. Прем’єр-міністр Віктор Орбан також наполягає, що імпорт російської сирої нафти необхідно звільнити від санкцій ЄС.

Менцер додав, що «Газпром» збільшить поставки по трубопроводу Turkstream на 2,6 мільйона кубометрів газу на добу, ніж планувалося раніше, згідно з торговими угодами. Окрім того, тривають перемовини щодо вересневих поставок.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom