Угорщина та Словаччина сплатили за транзит російської нафти через Україну

Share

Угорська компанія MOL та словацька Slovnaft заявили, що самостійно заплатили Україні за транспортування російської нафти нафтопроводом «Дружба», який пролягає через її територію

Про це повідомляє Reuters з посиланням на заяви MOL та Slovnaft, передає «Бізнес.Цензор».

«Взявши на себе цю плату, MOL змогла забезпечити швидке вирішення проблеми: українська сторона пообіцяла протягом кількох днів відновити транспортування сирої нафти, яке було призупинено кілька днів тому через технічні проблеми, що виникли у банківській площині», – йдеться у заяві угорської енергокомпанії.

«Slovnaft вже здійснила платіж на рахунок (української транзитної) компанії. Так, Slovnaft очікує на відновлення постачання нафти найближчими днями. Російська сторона також погодилася із цим рішенням», – заявили у словацькій компанії.

Раніше «Транснєфть» заявила, що українська державна компанія «Укртранснафта» припинила прокачування нафти південною гілкою нафтопровідної системи «Дружба» з 4 серпня. Російська компанія стверджує, що не змогла сплатити передоплату за послуги транзиту через санкції Євросоюзу. Цим нафтопроводом російська нафта надходить до Угорщини, Чехії та Словаччини.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom