Австрія вилучила сховище у «Газпрому»

Share

Австрія вилучила у російського «Газпрому» газосховище Гайдах і передала право на його використання місцевій компанії RAG Austria AG

Наповнення газосховища має початися 1 серпня, пише «УНІАН» із посиланням на Kroner Zeitung.

За словами міністра енергетики Леонори Гевсслер, цей крок має допомогти Австрії досягти цільових показників запасів газу на осінь.

Зазначається, що підземне сховище газу Гайдах, яке знаходиться неподалік від Зальцбурга, забрали у російського «Газпрому» за правилом «використовуй або втратиш». Згідно з рішенням уряду, усі сховища газу в Австрії повинні використовуватися. Якщо ж вони не наповнюються систематично, право на зберігання газу в них може бути передане іншим компаніям.

ПСГ Гайдах може зберігати 2,8 млрд кубометрів газу, це найбільше сховище в Австрії. Ним керують кілька операторів, найбільшим із яких була «дочка» російського «Газпрому», компанія GSA. Станом на 24 липня її частина сховища, за даними асоціації Gas Infrastructure Europe, заповнена на 0%.

На початку липня Леонора Гевсслер попереджала, що Австрія забере у «Газпрому» сховище, якщо той не почне його заповнювати. Але російська компанія проігнорувала це, тож тепер її частину ПСГ Гайдах передали для заповнення австрійській RAG Austria.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom