УЗ та PKN Orlen домовилися про стратегічне співробітництво щодо постачання пального

Share

АТ «Укрзалізниця» та одна із найбільших нафтопереробних компаній Східної Європи PKN Orlen (Польща) домовилися про стратегічне співробітництво щодо постачання польською компанією дизпалива для потреб української економіки

Перехід на стратегічний вимір співпраці став можливим завдяки успішному досвіду постачань Україні польською компанією пального в останні місяці, повідомляє Міністерство інфраструктури України.

«Ми розуміємо, що розв’язати проблему нестачі пального виключно силами бізнесу дуже складно. Тому ухвалене рішення про залучення на український ринок великих нафтових компаній та підписання з ними прямих довгострокових договорів. АТ «Укрзалізниця» була визначена державним імпортером палива для потреб економіки. На сьогодні вже є домовленості про довгострокову співпрацю з польською компанією PKN Orlen, однією з найбільших нафтопереробних компаній в Східній Європі. Зокрема, йдеться як про системні, так і про оперативні поставки пального. Таким чином, ми розраховуємо не тільки на покращення ситуації з нестачею, але й зменшення ціни дизелю на АЗС», – повідомив міністр Олександр Кубраков.

За його словами, вже найближчим часом з’явиться змога забезпечувати ключові потреби країни у пальному – потреби Збройних Сил України, аграріїв, промисловості та цивільного населення.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom