Міжнародні кредитори погодилися відтермінувати виплати України

Share

Міжнародні кредитори погодилися відтермінувати виплати зовнішньої заборгованості Україною – з 1 серпня 2022 року до кінця 2023 року, з можливістю продовження на рік

Про це йдеться у поширеній 20 липня заяві групи кредиторів України, пише УНН.

Міжнародні кредитори відреагували на публікацію сьогодні запиту України на згоду на відстрочку обслуговування боргу перед власниками облігацій з 1 серпня 2022 року та продовження термінів погашення.

«У цих виняткових обставинах і визнаючи зразковий послужний список України з обслуговування боргу на сьогодні, члени Групи кредиторів України підтримують цей запит про згоду та настійно рекомендують власникам облігацій дати згоду на запит України», – зазначається у заяві.

Члени групи кредиторів України також вказали на «одночасну публікацію запиту України на згоду на коригування певних платіжних механізмів в умовах її варантів, прив'язаних до ВВП, і закликають власників варантів дати згоду на ці запити».

«Схвалення власниками облігацій та варантів пропозицій України означатиме суттєву підтримку уряду та народу України», – зауважили кредитори.

«Ми як офіційні двосторонні кредитори України маємо намір забезпечити узгоджене призупинення обслуговування боргу України з 1 серпня 2022 року до кінця 2023 року, з можливістю продовження на рік, за нашими вимогами та відповідно до національного законодавства країн-кредиторів. Ми також наполегливо закликаємо всіх інших офіційних двосторонніх кредиторів якнайшвидше досягти домовленості з Україною про припинення обслуговування боргу», – йдеться у заяві.

Міжнародні кредитори України також вказали, що продовжать «уважно координувати та оцінювати ситуацію за підтримки МВФ та Світового банку».

При цьому Група кредиторів України висловила «солідарність та підтримку Україні у її захисті від необґрунтованої, неспровокованої та незаконної агресивної війни Росії».

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom