«Нафтогаз» завершує підготовку звернення до арбітражу проти «Газпрому»

Share

НАК «Нафтогаз України» з юристами наступного тижня розпочне заключний етап підготовки звернення до міжнародного арбітражу проти російського «Газпрому» за скорочення транзиту природного газу територією України нижче за законтрактовані обсяги

Про це повідомив голова правління компанії Юрій Вітренко, передає «Інтерфакс-Україна».

«Газпром» відмовився вести будь-які переговори у двосторонньому форматі. Тому наступного тижня ми зустрічаємося з нашими юристами і завершимо підготовку відповідного подання про новий арбітраж. Якщо не станеться дива до 21 липня, у нас якийсь час піде на підготовку звернення – це складна система документації за участю великої кількості юристів та експертів, і вже найближчим часом подамо позов», – сказав він.

За словами Вітренка, чинний контракт передбачає, що місцем проведення арбітражу стане Цюрих, який розглядатиме позов за шведським правом.

Раніше голова НАК повідомив про передарбітражну процедуру через невиконання «Газпромом» умови «качай або плати» за контрактом на організацію транзиту природного газу. Умови контракту з «Газпромом» передбачають, що для врегулювання розбіжностей перед зверненням до арбітражу сторони мають 45 днів.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom