Шмигаль закликав корейський бізнес, який залишив РФ, заходити в Україну

Share

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль закликав корейський бізнес, який залишив російський ринок, переносити виробництва в Україну

Про це Шмигаль заявив у відеозверненні до учасників конференції «Азійське лідерство», що відбулась у Сеулі 13 липня, передає прес-служба Кабміну.

«Ми можемо зупинити цю війну, якщо всі разом посилимо тиск на агресора. Найкращий інструмент тиску — це санкції. Потрібне повне ембарго на торгівлю з Росією, закриття портів для російських суден, повний вихід міжнародних компаній із російського ринку», — наголосив очільник уряду.

Прем’єр-міністр підкреслив, що бізнес із Росією стає токсичним, а гроші корейських корпорацій, які працюють в Росії та сплачують там податки, так чи інакше зрештою йдуть на фінансування війни.

«Москва вже була змушена щонайменше вдвічі збільшити видатки на свою армію, а тому необхідно перерізати грошовий потік, який агресор отримує від торгівлі та податків іноземних компаній. Це завдання для всіх демократичних країн світу, і ми сподіваємося, що Республіка Корея підтримає таку позицію», — відзначив Шмигаль.

Глава Уряду зауважив, що санкційна політика щодо РФ призвела до виходу частини корейських компаній із російського ринку. Він запросив корейських гігантів перенести своє виробництво до України.

«Україна переможе в цій війні. І вже зараз ми готуємо програму повоєнної відбудови нашої країни. Свого часу Республіці Корея вдалося відродитися з попелу війни, у тому числі завдяки міжнародній допомозі. Нас надихає ваш досвід швидкого ривку вперед і те, що у світі стали згодом називати рецептом успіху азійських тигрів», — зазначив Шмигаль.

Як зазначив прем’єр-міністр, повоєнне відновлення держави вже зараз оцінюється в $750 млрд.

«Запрошуємо корейський бізнес, відомий в усьому світі, долучитись до відбудови України та стати важливою складовою нашого майбутнього», – закликав Шмигаль.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom