Moody’s повідомило про дефолт Білорусі за зовнішнім боргом

Share

Міністерство фінансів Білорусі зробило виплати за єврооблігаціями в білоруських рублях. У зв'язку з цим Moody's вважає, що Мінськ допустив дефолт за зовнішнім боргом

Про це повідомило міжнародне рейтингове агентство, передає «УНІАН».

Зазначається, що 13 липня пройшов пільговий період, коли Білорусь повинна була виплатити $22,9 млн за десятирічними єврооблігаціями Belarus-27. Власники зовнішнього боргу Білорусі не змогли вчасно отримати свої виплати, тому що Мінськ провів платежі національній валюті, що є дефолтом.

У разі, якщо платежі не проведуть за встановленими умовами, то офіційне рейтингове агентство Білорусі Fitch теж заявить про дефолт.

22 червня президент РФ Володимир Путін видав указ про виплату зовнішнього боргу в рублях. У Moody's відзначили, що будуть розглядати такі виплати як дефолт для облігацій, які не допускають можливості виплати в рублях в договірних умовах.

26 червня агентство Bloomberg повідомило, що вперше з 1918 року Росія оголосила дефолт за своїм суверенним боргом в іноземній валюті.

28 червня рейтингове агентство Moody's повідомило про дефолт Росії через неотримання інвесторами виплат за двома випусками єврооблігацій на суму $100 млн.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom