Енергоатом та Westinghouse уклали угоду для добудови двох енергоблоків Хмельницької АЕС

Share

Американська Westinghouse Electric Company та НАЕК «Енергоатом» підписали контракт на розробку оновленого техніко-економічного обґрунтування будівництва двох блоків AP1000 на Хмельницькій АЕС в Україні, йдеться у повідомленні американської компанії.

«Відповідно до угоди Westinghouse надасть технічну інформацію щодо встановлення AP1000 на підтримку оновленого ТЕО "Енергоатому" для будівництва двох реакторів AP1000 на Хмельницькій АЕС», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що ці зусилля просувають раніше підписану угоду між компаніями про будівництво установок AP1000 на блоках №5 та №6 Хмельницької АЕС, початок процесу ліцензування та подальший розвиток ініціатив України в галузі екологічно чистої енергії.

«Це важливі кроки для енергетичної незалежності України. Ми готові надати наші технології та обладнання для заводу AP1000 в Україні та постійно надихаємося непохитною рішучістю та стійкістю наших стратегічних партнерів», – зазначив президент Westinghouse Energy Systems Девід Дарем.

Як повідомлялося, у вересні 2021 року «Енергоатом» та Westinghouse підписали меморандум про будівництво п'яти енергоблоків АЕС в Україні. На початку червня 2022 року компанії підписали угоди про збільшення кількості ядерних енергоблоків, які будуватимуться за технологією AP 1000 в Україні з п'яти до дев'яти одиниць, та про створення в країні інженерно-технічного центру Westinghouse. 

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom