Шмигаль закликав Ірландію долучитися до відновлення України

Share

Ірландія може стати одним із лідерів у майбутньому процесі відновлення України

На цьому наголосив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час зустрічі в Києві з прем’єр-міністром Ірландії Міхалом Мартіном, передає прес-служба Кабміну.

«Відновлення має відбуватися за принципом build back better. «План Маршалла» розпочав діяти за 4 роки після завершення війни. Ми не можемо чекати так довго. Ми хочемо вже сьогодні напрацювати План відновлення нашої держави. Ми затвердили всі основоположні принципи. Серед них «зелена» трансформація, широке партнерство. Ми плануємо відкрити головний офіс відновлення у Києві та філії в інших країнах», — зазначив Шмигаль.

Прем’єр-міністр підкреслив, що важливо також знайти спільну модель страхування військових ризиків для бізнесу, який вирішить зараз інвестувати в Україні й реалізовувати тут проекти.

«У Лугано ми багато обговорювали страхування військових ризиків для бізнесу, який готовий прийти сьогодні в Україну. Це важливо, щоб економіка могла жити, щоб створювалися робочі місця й люди, які виїхали, могли повернутися в Україну й працювати», — зауважив Шмигаль.

Він подякував ірландському бізнесу, що працює в Україні, та висловив переконання, що вони долучаться до процесу відбудови.

Очільник Уряду України наголосив, що основні витрати на відновлення мають бути компенсовані за рахунок конфіскації заморожених російських активів. За його словами, це має стати новою моделлю міжнародної безпеки в майбутньому.

Міхал Мартін запевнив, що Ірландія надалі буде допомагати українцям і шукатиме механізми для фінансової допомоги в межах Європейського Союзу. Прем’єр-міністр Ірландії додав, що вони працюватимуть із ірландським бізнесом, аби залучити якнайбільше учасників для процесу відновлення України.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom