«Сбєрбанк» вперше за понад 20 років не виплачуватиме дивіденди

Share

Акціонери російського «Сбєрбанку» на річних зборах підтримали рекомендацію наглядової ради не виплачувати дивіденди за підсумками 2021 року. Дивіденди не виплачуватимуть уперше з 2000 року

У 2021 році «Сбєрбанк» отримав рекордний прибуток – 1,24 трлн руб. Відповідно до дивідендної політики банку передбачено виплату акціонерам не менше 50% чистого прибутку за МСФЗ, повідомляє «Комерсант».

Внаслідок рішення наглядової ради акції «Сбєрбанку» на Московській біржі знизилися майже на 7%.

Контролюючим акціонером «Сбєрбанку» (50% плюс одна акція) є уряд Росії. У 2020 році банк направив на дивіденди 422,4 млрд руб.

21 травня уряд доручив Мінфіну не передбачати виплату дивідендів за 2021 рік на прості та привілейовані акції «Сбєрбанку». Згодом наглядова рада банку рекомендувала не виплачувати дивіденди та не розподіляти чистий прибуток. Крім того, Центробанк рекомендував банкам до кінця поточного року не виплачувати дивіденди та бонуси.

«Сбєрбанк» та низка підконтрольних йому компаній потрапили під блокуючі санкції США, країн ЄС, а також Канади, Японії та Великої Британії. Також ЄС у рамках шостого пакету санкцій відключив «Сбєрбанк» від міжнародної банківської системи платежів SWIFT.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom