Великобританія може зупинити поставки газу в Європу, – Financial Times

Share

На п'ятому місяці повномасштабного військового вторгнення Росії на територію незалежної України. Великобританія може піти на повне припинення поставок газу в континентальну Європу

Як пише Financial Times, дане рішення буде ухвалено у випадку, якщо Великобританія зіткнеться з нестачею газу, передає УНІАН.

За даними видання, у разі гострої нестачі ресурсу на внутрішньому ринку Великобританія перекриє поставки по двосторонньому інтерконектору, що перетинає Північне море і веде до Бельгії. Як повідомили в Британській електроенергетичній компанії National Grid, уряд Великобританії щорічно переглядає план поставок і актуальне рішення буде «відображати обставини».

Разом з тим, британські енергетичні компанії закликали уряд Сполученого Королівства утриматися від подібних рішень через можливі негативні наслідки для економіки.

За даними президента ЄК, в країнах Євросоюзу близько 24% всього енергетичного балансу становить газ. ЄС імпортує 90% газу і 40% цього імпорту – це російський газ. Росія зупинила поставки газу в Польщу, Болгарію, Фінляндію і Нідерланди, які відмовилися платити за нього в рублях.

22 червня 2022 року глава Міжнародного енергетичного агентства Фатіх Бірол порадив Європі готуватися до того, що взимку Росія може повністю перекрити поставки газу.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom