В Україні заблокували активи видобувних компаній російського олігарха на понад 1 млрд грн

Share

Служба безпеки припинила діяльність організації, яка займалась незаконним видобутком українських надр у промислових масштабах. Нею керував російський бізнесмен, якому належала фінансово-промислова група

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

«Свої мільйонні прибутки компанія направляла на фінансування повномасштабної агресії РФ, а також на матеріальне забезпечення окупаційних адміністрацій в Криму та на сході України», – сказано в повідомленні.

За матеріалами СБУ накладений арешт на особисте майно російського олігарха, активи підконтрольних підприємств і незаконно видобуті корисні копалини на загальну суму понад 1 млрд грн.

Встановлено, що він організував незаконних бізнес у Київській та Житомирській областях. Там його комерційні структури займалися видобутком піску та щебню без сплати податків до держбюджету України в особливо великих розмірах.

В Україні заблокували активи видобувних компаній російського олігарха на понад 1 млрд грн

Також зловмисники причетні до схем рейдерських захоплень спеціалізованих підприємств надровидобувної галузі нашої держави.

Зароблені «надприбутки» вони виводили в РФ через розгалужену мережу офшорних компаній.

Крім того, бізнесмен систематично виправдовував російську агресію, заперечував злочини окупантів і підтримував терористичні організації на сході України. За даними слідства, він також став засновником однієї з російських компаній разом з так званим «міністром ДНР».

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom