Британія пропонує продовжити дію мит на імпорт сталі до 2024 року

Share

Велика Британія запропонувала в четвер продовжити ще на два роки дію захисних мит і квот на імпорт п'яти видів сталевої продукції, пояснюючи це необхідністю захисту вітчизняних виробників. Зокрема, йдеться про жерсть, сталеві листи, катанку, кутики та спеціальні профілі. 

«Відмова від захисних заходів щодо сталі, ймовірно, призведе до збільшення імпорту, а отже, призведе до серйозної шкоди або загрози серйозної шкоди виробникам сталі у Великобританії», – йдеться у висновку офісу Державного секретаря з питань міжнародної торгівлі після повторного розгляду захисних заходів щодо сталі.

Минулого року Великобританія зберегла дію квот та тарифів, успадкованих від Європейського Союзу, на 10 категорій сталевої продукції до 30 червня 2024 року. Але для п’яти видів продукції захисні заходи були продовжені на тимчасовій основі на один рік, тобто до 30 червня 2022 року.

Тепер уряд країни пропонує зберегти їх ще на два роки – до 30 червня 2024 року – через очікування глобальної надлишкової пропозиції сталевої продукції у найближчому майбутньому, йдеться у повідомленні.

ЄС запровадив квоти у 2019 році, коли Британія все ще була членом блоку, щоб захистити свій ринок від додаткових обсягів сталі, які раніше продавалися в США. Частина світових виробників втратила доступ до американського ринку після того, як Дональд Трамп ввів захисне 25% мито на сталеву продукцію. 

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom