Міжнародна група презентувала дорожню карту фінансових санкцій проти РФ

Share

Міжнародна робоча група щодо санкцій проти Росії представила дорожню карту фінансових санкцій. Документ містить аналіз впливу раніше запроваджених обмежень на фінансову систему РФ, перелік рекомендацій для посилення тиску та карту ризиків

Про це повідомила прес-служба Офісу президента.

Дорожня карта передбачає три кроки: повні блокувальні санкції на весь фінансовий сектор РФ; відмова від послуг та співпраці з агресором у фінансовій сфері; інституціональна ізоляція.

Вказані заходи відповідають трьом рівням нових фінансових обмежень щодо РФ, які можуть реалізовуватися поетапно протягом найближчих місяців. Е

«Необхідно накласти повні блокувальні санкції на 30 найбільших російських банків з державним капіталом, Московську біржу, Національний розрахунковий депозитарій, Національний кліринговий центр. Індивідуальні санкції мають бути розширені на російських чиновників, відповідальних за фінансову політику. РФ має бути визнана державою – спонсором тероризму і включена до чорного списку Міжнародної групи з протидії відмиванню брудних грошей (FATF)», – сказано в повідомленні.

Єдиною установою РФ для операцій з товарами, щодо яких не запроваджено санкцій, може залишитися «Газпромбанк». Для цього він має отримати спеціальну ліцензію, яка дасть змогу здійснювати виключно обмежений обсяг операцій та повністю заблокує інші розрахунки.

«Необхідно завершити розірвання економічних відносин з РФ. Росію має бути виключено із західних фондів і компаній. Підприємства та окремі особи мають втратити доступ до послуг з інвестиційного та іншого консалтингу, управління активами, роботи на крипторинках. Група пропонує подальше запровадження повних блокувальних санкцій проти всіх російських банків і фінансових установ», – вважають експерти.

Дорожню карту передадуть інституціям, які відповідають за реалізацію санкційної політики.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom