Зеленський оцінив відбудову України в «сотні мільярдів доларів»

Share

Три роки тому на відновлення Донбасу було потрібно близько $10 млрд, тепер для відбудови України потрібні сотні мільярдів

Про це президент України Володимир Зеленський сказав під час спілкування зі студентами канадських вишів, передає Укрінформ.

«Три роки тому у Торонто я говорив про відновлення Донбасу. І для цього ми зібрали тоді сотні інвесторів, компаній з усього світу прямо на Донбасі і провели відповідний форум у Маріуполі. Три роки потому цього міста фактично не існує. Воно стерте з лиця землі. У 2019 році ми говорили про відбудову на сході України. За попереднім розрахунком, для цього потрібно було близько $10 мільярдів. Тоді ця цифра здавалася шокуючою. Три роки потому вона зросла у рази, і тепер ми потребуємо сотні мільярдів доларів для відновлення», – розповів Зеленський.

Адже тепер, додав він, наслідки російської агресії доведеться долати на тільки на сході, а і в інших частинах нашої держави.

Раніше повідомлялося, що Україні може знадобитись до 1 трлн євро ($1,1 трлн) сторонньої допомоги, щоб відшкодувати збитки, завдані вторгненням Росії, вважає очільник Європейського інвестиційного банку Вернер Хоєр.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom