Збитки українській інфраструктурі від агресії РФ сягнули майже $104 млрд, – Кубраков

Share

Внаслідок повномасштабного вторгнення Росії на територію України зруйновані майже 24 тис. кілометрів доріг, 305 мостів, 6,3 тис. кілометрів залізничних колій

Про це повідомив міністр інфраструктури Олександр Кубраков після виступу на Британсько-українському інфраструктурному саміті.

За його даними, прямі задокументовані збитки українській інфраструктурі вже сягають майже $104 млрд.

«Нам вдалося розчистити майже тисячу кілометрів доріг, облаштувати 41 тимчасову переправу. Окрім цього, по мірі покращення безпекової ситуації відновлюємо залізничне сполучення між різними регіонами країни», – зазначив Кубраков.

У рамках саміту підписали меморандум про інфраструктурну відбудову України. Також в партнерстві з британським бізнесом створена робоча група, яка працюватиме над відновленням критичної інфраструктури Києва та Київської області.

«Запропонував британським партнерам провести наступний інфраструктурний саміт в Києві, а також подякував їм за непохитну підтримку у відбитті російської агресії. Розраховуємо, що британського бізнесу в Україні буде більше, особливо зараз, коли українська економіка потребує якісних інвестицій», – додав міністр.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom