Метінвест допоможе із навчанням та роботою працівникам маріупольських активів

Share

Група Метінвест допоможе опанувати нові професії та працевлаштуватися співробітникам Маріупольського металургійного комбінату імені Ілліча, комбінату «Азовсталь», Маріупольського ремонтно-механічного заводу, ремонтного підприємства «Метінвест-Промсервіс» та інших активів компанії у Маріуполі, повідомила прес-служба компанії.

З початку війни компанія надає співробітникам непрацюючих маріупольських підприємств допомогу у працевлаштуванні та адаптації на своїх діючих та міських комунальних підприємствах. Дотепер компанія продовжує виплачувати дві третини окладу маріупольським співробітникам, які евакуювалися на підконтрольну Україні територію і зареєструвалися в Центрах кар’єри Метінвесту для працевлаштування на підприємствах Групи в інших містах.

Повідомляється, що з 16 червня цього року компанія вирішила призупинити трудові відносини зі співробітниками маріупольських підприємств, які досі не працевлаштувалися на жодному з діючих підприємств Метінвесту і сьогодні ще не можуть виконувати свої трудові обов'язки. 

Водночас, зазначається, що для збереження професійного маріупольського колективу усім охочим працівникам, які виїхали чи мають намір виїхати з Маріуполя, Група допоможе пройти перенавчання і знайти роботу на своїх підприємствах у Запоріжжі, Кривому Розі, Покровську чи Кам'янському. Навчання затребуваних професій організує технічний університет «Метінвест Політехніка» прямо на виробництвах.

Тим, хто вирішив пройти навчання/працевлаштуватися на підприємствах Групи Метінвест, обіцяють значну матеріальну підтримку та гуманітарну допомогу. Зокрема, йдеться про:

Компенсацію витрат на переїзд чи оренду житла; 

Виплату «підйомних» та зарплатні під час навчання;

Видачу продуктових наборів на сім’ю, допомогу з пошуком житла, дитсадків та шкіл, тощо

Як зазначили в компанії, приєднання маріупольських співробітників до колективів інших підприємств Групи стане значним внеском Метінвесту в підтримання української економіки, сприятиме зростанню ВВП через збільшення обсягів виробництва підприємств та скороченню рівня безробіття в країні. Таке рішення дасть змогу зберегти кадровий резерв професіоналів, спроможних відновити і запустити виробництво у звільненому  українському Маріуполі у майбутньому.   

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom