Ferrexpo зменшить виробництво через проблеми з логістикою та збільшення складських запасів

Share

Група Ferrexpo скоротить обсяги виробництва залізорудних котунів через логістичні обмеження, а також збільшення складських запасів готової продукції, йдеться у повідомленні компанії на Лондонській фондовій біржі.  

У січні-травні поточного року Ferrexpo скоротила виробництво котунів на 8% порівняно з аналогічним періодом минулого року – до 4,4 млн тонн. В той же час складські запаси збільшилися на 0,4 млн т протягом березня-травня, що пов’язано з логістичними обмеженнями, спричиненими російським вторгненням в Україну. Зокрема, мова про блокування українських портів, обстріли залізничної та дорожньої інфраструктури.

З початком війни Ferrexpo довелося переорієнтувати продажі на європейський ринок, доставляючи вантажі залізницею через західний кордон. Частину котунів компанія також відправляла баржами. Однак, як ідеться у повідомленні, чергове пошкодження інфраструктури «в результаті ракетного удару Росії по південно-західній Україні» зменшило можливості Групи використовувати свій баржевий флот, який обслуговує європейських клієнтів. У 2021 році на постачання баржами припадало 0,8 млн тонн залізорудних окатків.

З огляду на це компанія вирішила скоротити графік виробництва на період літа. «Ми намагатимемося збільшити виробництво, як тільки у нас буде більше ясності щодо подальшої логістики», – зазначив Джим Норт, CEO Ferrexpo.

Компанія планує задіяти від однієї до трьох із чотирьох ліній огрудкування, задовольняючи доступний попит на європейському ринку та ринках, постачання на які можливі морським транспортом.

Також повідомляється, що Ferrexpo веде переговори з портовими операторами в Центральній Європі щодо можливостей морського експорту, в той час як українські чорноморські порти залишаються закритими.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom