Американська торговельна палата допомагатиме розвивати українську енергетику

Share

Міненерго та Американська торговельна палата продовжуватимуть співпрацю для розвитку української енергетики, повідомляє прес-служба Міністерства енергетики

Учасники обговорили питання координації щодо забезпечення ринку пальним, підготовку до нового опалювального сезону.

«Міненерго зараз, у період воєнного стану в країні, в режимі 24/7 взаємодіє з представниками бізнесу як для вирішення загальних питань розвитку галузі, так і для розв’язання будь-яких поточних проблемних ситуацій», – наголосив заступник міністра енергетики Микола Колісник.

Окремо виділили тему регулювання на ринку електроенергії, в першу чергу – питання «зеленої» енергетики.

«Для України дуже важливим є розвиток зеленої енергетики. Прагнення розвивати ВДЕ закріплене в нашій Енергетичній стратегії і відповідає загальноєвропейським та світовим тенденціям. Максимальне нарощування частки безвуглецевої енергії в нашому енергоміксі – один з ключових пріоритетів Міненерго», – зазначив заступник міністра енергетики України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Фарід Сафаров.

Представники Американської торговельної палати подякували українським енергетикам за те, що вони продовжують працювати і виконувати свої обов’язки в умовах війни.

«Наш ключовий меседж – це те, що члени палати вірять в Україну, продовжують працювати і готові брати надзвичайно активну участь у економічному відновленні України», – зазначила віце-президент торговельної палати Тетяна Прокопчук.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom