Голова «ПриватБанку» не бачить підстав для різкого падіння гривні

Share

Причин для падіння курсу гривні до 40-50 грн/долл зараз немає, вважає голова правління «ПриватБанку» Герхард Бьош

«Важко сказати (яким буде курс – Ред.), адже ми не розуміємо, яким може бути попит, оскільки населенню та бізнесу досі заборонено вільно купувати валюту. З іншого боку, я не бачу жодних причин для різкого зростання курсу не те що до 50 грн/$, а й навіть до 40 грн/долл», – сказав Бьош у інтерв?ю виданню Forbes Україна.

За його словами, банк вирішив не поспішати та не змінювати суттєво внутрішні курси у перші дні після рішення Нацбанку про зняття обмежень курсу для продажу валюти на готівковому ринку.

«На ринку був дуже серйозний ажіотаж, тож ми хотіли прослідкувати за його реакцією і вже потім, коли ситуація стабілізувалася, і курсоутворення перестало бути спекулятивним, також почали наближатися до ринкових рівнів. Загалом я вважаю, що Нацбанк вчинив правильно. З моменту введення перших обмежень минуло три місяці. Поступовий рух до ринкового курсоутворення – це важливий крок для того, щоб утримувати стабільною всю банківську систему. Не кажучи вже про те, що це дуже важливо для економіки загалом», – додав голова «ПриватБанку».

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom