В Україні арештували активи компанії наближеного до Путіна олігарха, – ЗМІ

Share

Столична прокуратура за ініціативи Служби безпеки України заарештувала та передала в АРМА активи російського підприємства на 2 млрд грн

Силовики не розкривають назву компанії, але за даними джерела «Української правди», йдеться про компанію «Аерок», яка підпорядковується російському олігарху Андрію Молчанову.

Це підприємство виготовляє вироби із бетону, газобетону, а також постачає бетоноконструкції для будівництва житлових та промислових об’єктів. За словами силовиків кінцевий бенефіціар входить до найближчого оточення президента РФ.

За даними СБУ, компанія причетна до будівництва житла для співробітників ФСБ і збройних сил РФ.

Щоб уникнути міжнародних санкцій та постачати товар на тимчасово окуповані території України, керівництво компанії здійснило ребрендинг торгової марки.

Силовики домоглися накладення арешту на це підприємство. За рішенням суду арештовані активи на понад 2 млрд. грн: 100% корпоративних прав у вигляді статутного капіталу на понад 437 млн грн; рухоме та нерухоме майно підприємства орієнтовною вартістю 1,5 млрд грн; 9 банківських рахунків, де наявні загалом понад 104 млн грн.

Рішенням суду арештоване майно передається в управління Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами (АРМА).

«У ході слідства досліджується діяльність організованої групи осіб, які забезпечували функціонування підконтрольних суб’єктів господарювання, з метою здійснення протиправних дій, спрямованих, у тому числі на привласнення коштів, а також на фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади (ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 110-2 КК України)», – повідомила прокуратура.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom