Міжнародні резерви України в травні скоротилися на 7%

Share

На 1 червня 2022 року міжнародні резерви України, за попередніми даними, становили $25,1 млрд. Протягом травня вони скоротилися на 7% через продаж валюти на міжбанківському валютному, що частково компенсовано фінансуванням від міжнародних партнерів

Про це повідомляє прес-служба Національного банку України.

«Центробанк продав на валютному ринку $3 410,6 млн й викупив до резервів – $56,4 млн. Значні обсяги продажу валюти зумовлені перевищенням попиту на неї над пропозицією. Так, суттєві витрати на оборонні потреби, на імпорт товарів та послуг, а також для забезпечення розрахунків із міжнародними платіжними системами за витрати громадян із гривневих карток за кордоном перевищували надходження від експорту та від трудових мігрантів», – сказано в повідомленні НБУ.

Валютні надходження на користь уряду України становили $1 660,2 млн. Зокрема, 583,7 млн євро надійшли від Світового банку, 582,3 млн євро – від Європейського Союзу. Загальний обсяг платежів уряду з обслуговування та погашення державного боргу в іноземній валюті становив $144,8 млн, у тому числі $60,2 млн спрямовано на обслуговування єврооблігацій України. Крім того, Національний банк та уряд сплатили Міжнародному валютному фонду $68,6 млн.

«Ураховуючи складнощі з прогнозуванням макроекономічних показників через триваючу повномасштабну військову агресію Росії на території України, Національний банк тимчасово утримується від публікації інформації щодо покриття резервами майбутнього імпорту», – сказано в повідомленні.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom